maandag 22 september 2014

Saskia Dekkers; de super-correspondent


Afgelopen vrijdag was Stefan de Vries te gast bij PAUW. Hij sprak over de terugkeer van oud-president Nicolas Sarkozy in de Franse politiek. Stefan de Vries studeerde rechten in Amsterdam en kunstgeschiedenis in Frankrijk. Hij woont al sinds 1999 in Frankrijk en was correspondent voor BNR Nieuwsradio, het Financieel Dagblad, De Pers, Een Vandaag en Radio 1. Daarnaast schreef hij ook voor verschillende media. Al met al kun je er wel vanuit gaan dat Stefan de Vries een prima persoon is om de herintrede van Sarkozy in de Franse politiek toe te lichten, en om te praten over de reactie van de Franse bevolking op dit nieuws.
Maar weet je wie dat ook is? Saskia Dekkers! Een voor de hand liggende keuze, want zij was vanaf 1993 correspondent vanuit Frankrijk voor de NOS, Netwerk en NOVA in Frankrijk. Ze viel vooral op door haar mooie verhalen vanuit de banlieues in Frankrijk en haar gesprekken met de 'gewone Fransman'.

Saskia Dekkers - foto via NPO


Sinds 2010 is Saskia geen correspondent meer voor alleen Frankrijk, maar reist ze als Europa-correspondent heel Europa door met haar (camera) man voor onder andere Nieuwsuur. Ze maakt haar verhalen met lokale journalisten. Zo maakte ze een reportage in Simferopol op de Krim over de Tartaren en bezocht ze Estland om met de lokale bevolking te praten over armoede en de euro. Ondanks haar vele reizen woont Saskia nog steeds in Frankrijk.

De kans is dus groot dat Saskia helemaal niet aan tafel bij PAUW had kunnen verschijnen, omdat ze zo ontzettend vaak op reis is. Hoe dan ook, verstand van Frankrijk heeft ze zeker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten