dinsdag 30 september 2014

Een lijstje vrouwelijke komieken ...

In het korte bestaan van PAUW zijn al verschillende komieken te gast geweest in het programma. Zo was daar Martijn Koning, die de UITmarkt opende, Erik van Muiswinkel, die de Poelifinario had gewonnen en met een nieuwe voorstelling de theaters in ging, en Emilio Guzman, het broertje van en winnaar van de Neerlands Hoop, een aanmoedigingsprijs.

Hartstikke leuk natuurlijk, en volkomen terecht dat ze bij PAUW aan tafel schoven. Toch vindt Pauw&Vrouw dat er te weinig aandacht is voor vrouwelijke komieken in Nederland, terwijl er genoeg op de planken te vinden zijn. Onder de genomineerden voor bovengenoemde prijzen bevonden zich bijvoorbeeld ook Paulien Cornelisse (Poelifinario) en Katinka Polderman (Neerlands Hoop).
Paulien Cornelisse - via pauliencornelisse.nl

Paulien Cornelisse kennen we van haar boekje 'Taal is zeg maar echt mijn ding' en de opvolger 'En dan nog iets'.Ze bracht al drie voorstellingen naar de theaters en zit elke maand samen met Arjen Lubach bij De Wereld Draait Door voor hun populaire taalrubriek.

Katinka Polderman ken je misschien alleen van haar columns in de treinkrant Sp!ts. Ze schreef onder andere ook voor Trouw, de Volkskrant en de maakte van 2007 tot 2010 elke twee weken een lied voor het radioprogramma Andermans Veren. Katinka staat alweer met haar vijfde show in de theaters; Polderman baart zorgen.
Katinka Polderman - via Comedyweb.nl


Maar er zijn nog veel meer vrouwelijke komieken! Denk aan Carolien Borgers, Sara Kroos, Soundos El Ahmadi en natúúrlijk Brigitte Kaandorp en Tineke Schouten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten