vrijdag 12 september 2014

Vrouwelijke politieke commentatoren zijn er genoeg!

Nederland kent best veel politiek commentatoren. Zo nu en dan verschijnt er eentje in praatprogramma's en bij Pauw en Witteman was dat steevast Frits Wester. Tussen 2006 en 2014 was hij daar maar liefst 45 keer te gast. Afgelopen week zat hij ook weer bij PAUW aan tafel, om toelichting te geven op het uitgelekte deel van de Miljoennenota.

Dominique van der Heyde - via NOS.nl
Een graag geziene gast dus. Als het om politiek commentaar gaat is het vaak óf Frits Wester, óf Ferry Mingelen die aan tafel zitten bij praatprogramma's. Zijn er dan geen anderen? Jawel. Genoeg.

De meest voor de hand liggende vrouw is natuurlijk Dominique van de Heyde. Zij is sinds 2009 politiek commentator bij de NOS en volgde begin dit jaar Ferry Mingelen op bij Nieuwsuur, die met pensioen ging. Dominique zit dicht op alle gebeurtenissen in Den Haag en weet precies wat er speelt. Als geen ander kan Dominique vertellen over wat er allemaal speelt in Den Haag, en dus ook over de uitgelekte Miljoennenota. 
Wouke van Scherrenburg - via Speakersacadamy

Maar Dominique is niet de enige vrouw met verstand van politiek. Wat dacht je van Wouke van Scherrenburg?  Zij was van 1989 tot 2004 politiek verslaggever in het programma Den Haag Vandaag en is initiatiefnemer van Politiek Café Piment.

Marcia Luyten - via Lemniscaat.nl
En wat te denken van Marcia Luyten? Zij is diplomate geweest en werkt nu als journalist, econoom, cultuurhistoricus en debatleider. Daarnaast is ze presentatrice van het politieke programma Buitenhof.



En dan is er ook nog Sheila Sitalsing. Zij is vooral bekend als columniste van de Volkskrant, en schreef in 2010 samen met Hans Wansink het boek 'De kiezer heeft altijd gelijk', over de Tweede Kamerverkiezingen van toen.
Sheila Sitalsing - via Twitter.com

 
Wat vind jij? Is Frits Wester de enige die politieke duiding kan geven in praatprogramma's? Of zijn deze dames ook prima kandidaten? Of weet je misschien iemand anders? Laat het ons weten en praat mee!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten