vrijdag 14 november 2014

Amerika Amerika

De VS is een groot land en er gebeurt veel. Als er iets besproken moet worden is Tom Kleijn vaak te gast. Hij is inmiddels al vier keer langs geweest. Hij praatte over de dreiging van IS(IS), over de bombardementen van de VS op Irak en hoe Nederland zich hierin moet gedragen, over de ebolapaniek in de VS, de verkiezingen die nu bezig zijn en over het relletje rondom het misbruikschandaal van Bill Cosby. Tom Kleijn heeft werkelijk overal verstand van. Wat Peter Vandermeersch is voor DWDD, is Tom Kleijn voor PAUW. Kleijn heeft dan ook verschillende reportages over Irak en Afghanistan gemaakt en heeft jaren ervaring als correspondent. Hij weet echt wel waar hij het over heeft ;-)

In de allereerste blog van Pauw&Vrouw droegen we Ruth Oldenziel al aan als alternatief voor Amerika-gerelateerde onderwerpen, en de experts in het debat over terreurdreiging en jihadisme waren Angelien Eijsink, Hanke Buijns-Slot en Amy-Jane Gielen.


Albertine Bloemendal - via Trouw
En we gooien er gewoon nog eentje bij! Albertine Bloemendal is amerikadeskundige en freelance journalist. Zij behaalde haar mastertitel Amerikanistiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is nu aan het promoveren. In 2009 won ze de Theodore Roosevelt American History Award voor haar masterthesis over de invloed van Abraham Kuyper in de politiek van de Verenigde Staten. Trouw schreef daar in 2009 een artikel over.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten